Drugoklasiści podjęli wielkie wyzwanie pod hasłem „Rosnę i zdrowo się odżywiam”.
Dzieci przyniosły do szkoły potrzebne produkty. Po starannym umyciu rąk, założeniu fartuszków i przygotowaniu stanowisk wszyscy razem zabrali się do pracy. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonały doskonale. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe, ale i pięknie ozdobione.


Pamiętać należy, że najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. I ta maksyma sprawdziła się tu doskonale, gdyż największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem. Oprócz kanapek uczniowie zrobili twarożek z  ziarnami słonecznika oraz wiosenną tortillę z twarożkiem.
Dzieci przy robieniu smakołyków kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.